Accessibility Tools

Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αισθητηριακής Ανάλυσης (SenSo 2024) στη Λήμνο

Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αισθητηριακής Ανάλυσης (SenSo 2024) στη Λήμνο

Παρακολουθώντας τις πολλαπλές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, η βιομηχανία των τροφίμων επιχειρεί να κατανοήσει σφαιρικά τις προκλήσεις, να διερευνήσει τις εναλλακτικές ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί και να κατευθυνθεί στην υιοθέτηση πρακτικών που θα βελτιώσουν τη δυναμικότητα και θα ενισχύσουν την μετάβαση της βιομηχανίας σε ένα πιο σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες εμπορικό περιβάλλον.

plma 2024

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΑΜΑΛΘΕΙΑ επιχειρώντας τη διατήρηση της ισχυρής ταυτότητάς της στη σύγχρονη διεθνή αγορά, ακολουθεί μια σταθερή στρατηγική διαρκούς επένδυσης

  • στο ανθρώπινο δυναμικό της,
  • στον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις της,
  • στη μετάβαση σε υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον,
  • στη σταθερή ποιότητα των προϊόντων της,
  • στην αξιόπιστη και μακροχρόνια σχέση με τους προμηθευτές της και τους ελαιοπαραγωγούς,
  • αλλά και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων αξιοποιώντας τα υποπροϊόντα που δημιουργούνται στα πλαίσια της παραγωγικής διαδικασίας.

Διατηρεί  συνεργασίες με ερευνητικούς οργανισμούς, όπως Ανώτατα Εκπαιδευτικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, προκειμένου να εξελίξει και να ενισχύσει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, να συνδεθεί άμεσα με την επιστημονική γνώση και να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών επεξεργασίας-συντήρησης των επιτραπέζιων ελιών. Στόχος παραμένει να αναδειχτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και σε κάθε γωνιά του πλανήτη η ελληνική επιτραπέζια ελιά, η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο φυσικό συστατικό για τη διατροφή όλων μας και ένα από τα ισχυρότερα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα με χαρακτηριστικά ανώτερη ποιότητα.

Έτσι με γνώμονα την αξιοποίηση των υποπροϊόντων ελιών και γενικότερα των επιτραπέζιων ελιών που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά στη μορφή που βρίσκονται, η εταιρία συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με το Εργαστήριο Μελέτης των Αντιδράσεων του Καταναλωτή και Οργανοληπτικής Ανάλυσης Τροφίμων και Ποτών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου (www.sensory.gr), προκειμένου να ερευνήσει και να αναπτύξει δυναμικά καινοτόμα προϊόντα με βάση την ελιά, τα οποία θα ικανοποιούν στο μέγιστο τις απαιτήσεις του τελικού καταναλωτή.

Η σειρά μελετών που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αισθητηριακής Ανάλυσης (SenSo 2024) που έλαβε χώρα στη Μύρινα της Λήμνου 25-28 Ιουνίου 2024, από τον εργαζόμενο στην εταιρεία κ. Δημήτρη Κοντούσια, Υποψήφιο Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αποσπώντας πολύ θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών.

senso2

 
 
mobile